Bygger på kunnskap og erfaring


Core Trigger er utviklet i Norge, basert på et nytt konsept av Hans Christian Mengshoel. Han har arbeidet med sitting, balanse og bevegelse siden 1976, og står bak de kjente balans®-stolene.

Konseptet representerer en helt unik tilnærming til bruk av balanse og bevegelse. Andre løsninger baserer seg vanligvis på et vippeledd, som tilpasser seg brukerens tilfeldige og sporadiske bevegelser. Det avgjørende med Core Trigger er hvordan vår konstruksjon aktivt skaper bevegelse. Derfor kaller vi det vi lager for: aktiveringsprodukter.

Aktiveringsproduktene aktiverer og styrker kjernemuskulatur på samme måte som ved ridning, sykling, padling, surfing, en tur i skog og mark og annen fysisk aktivitet.

Vi tilfører bevegelse som ikke hadde vært der uten Core Trigger.

Små bevegelser, stor forskjell

Våre nyskapende sadelstoler minner ved første øyekast om tidligere modeller på markedet, men skiller seg vesentlig fra tradisjonelle stå-/støttestoler. I stedet for at foten til stolen er flat (statisk) eller halvkuleformet (vinglete), har Core Trigger krummet fot. Det er den krumme flaten, som sammen med din balanse, skaper små, stabiliserende bevegelser, og aktiverer kjernemuskulaturen.

Aktiveringsbrettene baserer seg på det samme balanse-prinsippet, bare stående. Brettene har vi allerede hatt på markedet i flere år, utviklet i samarbeid med fysioterapeuter og ergoterapeuter, med spisskompetanse behandling av belastningsskader og tilrettelegging av gode og produktive arbeidsmiljø.

Bevisst materialvalg

Alle aktiveringsbrettene og de fleste føttene på sadelstolene er laget av polyuretan. Dette er et slitesterkt, fleksibelt materiale, som holder formen uansett hvor mye du bruker produktene. Samtidig gir det en fordelaktig svikt og vektfordeling mot underlaget.

Les om fordelene med Core Trigger...